LOKACIJA


U samom srcu Olimpijskog centra „Jahorina“, na izuzetnoj skijaškoj lokaciji, na nadmorskoj visini od 1650 metara, projektovan je objekat koji svojim oblikovanjem neguje uspomenu na svog prethodnika koji se tu nalazio dugi niz godina. Apartmanski hotel „Jahorina“ se svojim položajem nadovezuje na konfiguraciju terena, pružajući neverovatan pogled na planinske predele i skijašku stazu Praču.

Svojim izuzetno bogatim sadržajem, apartmanski Hotel „Jahorina“ zadovoljava najrazličitije potrebe. Korisnicima nudi usluge smeštaja, korišćenje kongresnog centra, restorana, teretane, spa centra i mnoge druge sadržaje. Jedinstven kapacitet spa centra sa 5 bazena, omogućava potpun ugođaj korisnika kako leti tako i zimi. Direktan izlaz objekta na skijašku stazu „Prača“ i sam ski bar koji se tu nalazi, obezbeđuju skijašima jedinstveno i nezaboravno iskustvo. U sklopu objekta je takođe projektovana i prostrana podzemna garaža koja se nalazi na 3 nivoa, obezbeđujući dovoljan broj parking mesta. Sadržaji ovog objekta u skladu sa svim svetskim trendovima omogućavaju ovom objektu život i komfor tokom cele godine. Preklapanjem skijaškog turizma, letnjeg odmora,kongresnih sadžaja, dobrog provoda, vrhunskog spa centra i jedinstvenih bazena uz neizostavni gastronomski doživljaj, stvoren je jedinstven objekat. Pri projektovanju samog objekta je vođeno računa o topografiji i kontekstu same lokacije, koje su pažljivim oblikovanjem i odabirom materijala, prenesene na sam gabarit formirajući jedinstven primer sinteze turizma, prirode i arhitekture. Reinterpretiranje tradicionalnog lokalnog likovnog i simboličkog izraza primenjenih materijala, boja, tekstura i oblika, ovom objektu daje do sada jedinstvenu notu moderne arhitekture prožetu lokalnim kontekstom.

UŽIVO SA LOKACIJE


Imate mogućnost da u realnom vremenu pratite napredak radova na izgradni hotela Jahorina Mountain Resort & Spa.

Ispratite aktuelnu situaciju na gradilištu, kao i u neposrednom okruženju samog kompleksa, koji se trenutno gradi na samoj ski stazi.

Ukoliko snimak na sajtu nije vidljiv zbog vremenskih uslova na planini, idite na link: https://vivo.ba/livestream/index.html